Forma finală pentru noua taxă auto va fi gata în 3 săptămâni: „Va fi plătită de proprietarii de mașini…” Cum se va calcula noua taxă auto

Forma finală pentru noua taxă auto va fi gata în trei săptămâni și va fi plătită de toți proprietarii de mașini cu normă de poluare inferioară.

Ministrul Mediului a precizat că valoarea taxei auto va fi calculată în funcție de trei criterii: capacitatea cilindrică, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon.

În urmă cu o lună, Guvernul a anunțat că o nouă taxă auto este necesară pentru a opri explozia de înmatriculări de mașini vechi care poluează. Astfel, în primele luni ale anului, după eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie, românii au înmatriculat peste 350.000 de mașini second-hand, fapt care a dus la creșterea vârstei parcului auto național.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a precizat că această nouă taxă, care nu este de fapt o taxă sau un impozit, va fi plătită de orice proprietar de mașină cu normă de poluare Euro 2, Euro 3, sau Euro 4.

„Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcții de emisiile pe care le dau. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni, astfel încât forma finală să îmi fie prezentată”, a declarat ministrul Mediului.

Sursa: observator.tv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*