Drama fetei care a fost vândută proxeneţilor de propriul frate.

Andreea Zamfir, din Olt, a fost vândută de fratele ei, în 2014, la vârsta de 14 ani, unei proxenete, care a exploatat-o în Turcia. Fata este dată în urmărire internaţională, iar fratele a fost reţinut.

Andreea Zamfir, o tânără din comuna Verguleasa (Olt), este în baza de date a Poliţiei ca persoană dispărută din iulie 2016, fata plecând dintr-un centru de plasament din Corabia. Povestea fetei a ieşit la iveală miercuri, 27 septembrie 2017, când DIICOT Olt a anunţat că un bărbat de 23 ani, Constantin Cosmin Zamfir, din Verguleasa, şi o femeie  de 31 ani, Jana Elena Ostafe, din Cungrea, au fost reţinuţi pentru trafic de minori. Bărbatul este fratele tinerei dată în urmărire, cel care ar fi vândut-o pe sora sa concubinei lui, femeia de 31 ani, contra sumei de 500 euro. Femeia, care ar fi plătit şi rudele fetei, a obţinut în 2014 de la familie o împuternicire notarială şi, sub pretextul că îi oferă fetei o excursie în Turcia, a „cazat-o“ pe aceasta într-un apartament închiriat din Bodrum, Turcia, unde timp de trei luni, până la expirarea vizei, sub ameninţări, ar fi obligat-o, în colaborare cu un cetăţean turc, să se prostitueze.

Ce spune familia fetei Tânăra vândută de fratele ei în urmă cu trei ani provine dintr-o familie numeroasă şi săracă, iar vecinii spun că nu au mai văzut-o de mai bine de trei ani. Rudele le-au spus oamenilor că este a fost luată în plasament de Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt până la vârsta de 18 ani. „Abia acum am aflat şi noi că Andreea ar fi fost vândută de fratele ei, dar mai multe nu ştim. Tatăl fetei mi-a spus că este supărat că a fost arestat Cristi. Nouă ne-au spus că este la Slatina la un centru de plasament şi că o să se întoarcă acasă la vârsta de 18 ani. Când a plecat de acasă cred că avea 13 sau 14 ani. În România zileleor noastre totul este posibil, nu mă miră că a  fost vândută de familie pe 500 de euro“, a povestit Nicolae Stancu, din comuna Verguleasa, Olt. „Ea a plecat singură“ Rudelele Andreei spun că nu ştiu absolut nimic despre vânzarea fetei. „Ea a plecat singură în Turcia cu o cunoştinţă, iar după trei luni s-a întors acasă. Eu nu cred că fratele meu a vândut-o. El este acum arestat, însă în momentul în care a fost luat de acasă şi dus la audieri mi-a spus că este nevinovat. Acum rămâne de văzut ce o să se întâmple. Pe sora mea nu am mai văzut-o de trei ani şi acum am aflat că a fost dată în urmărire internaţională. Eu îmi doresc să fie în viaţă şi să vină să spună adevărul“, a spus unul dintre fraţii tinerei. Alţi vecini ai familiei spun că mama a fost de fapt cea care a pus la cale tranzacţia. „Fata a plecat din România cu acordul părinţilor. Mama ei, imediat cum a luat banii, a plecat în lume, nimeni nu mai ştie nimic de ea. Acum am aflat că de fapt Cristi a fost cel care a vândut-o pe Andreea concubinei sale. Cert este că sunt o familie cu mulţi copiii şi este posibil să fie recurs la acest gest pentru bani. Ea era o fate cuminte şi nu a deranjat pe aici prin comună pe nimeni. Familia trebuia să o lase să se căsătorească şi să îşi facă un rost în viaţă“, a spus Alin Marcu un alt vecin al familiei Zamfir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*